• {{user.userFirstname}} {{user.userLastname}}
  • Вихід

Як формується курс євро в Чернівцях?

На сьогоднішній день однією з найпоширеніших грошових операцій є обмін валют. Однією з найбільш популярних пар є гривня до євро. За рахунок того, що західні регіони країни межують з європейськими країнами. Курс української гривні до євровалюти регулюється національним банком України, тому курс євро до гривні залежить відразу від декількох факторів:

  • економічна ситуація. Даний фактор впливає не тільки на українську валюту, але і на європейську. Курс формується виходячи від того, в якому стані перебуває економіка України і Євросоюзу. Також впливає на курс і зовнішня торгівля між країнами;
  • політична ситуація. За рахунок того, що на Донбасі відбуваються військові дії, багато інвесторів не ризикують вкладати свої гроші в українські підприємства, так як це може бути нерентабельно. Тому необхідно провести продуктивну політику для того, щоб врегулювати конфліктну ситуацію в даному регіоні;
  • форс-мажорні обставини. Багато європейських країн, а також більшість держав по всьому світу накрила пандемія коронавірусу, яка істотно вдарила по економічній складовій. Тільки до кінця року економіка країн починає потихеньку стабілізуватися, однак її стан далекий до того, яким він був в початку 2020.

Дані фактори сильно впливають на формування курсу валют не тільки в Чернівцях, а й по всій Україні.

Де можна купити або продати євро в Чернівцях?

Купити євро Чернівці

Існує кілька способів як можна зробити обмін валют в Чернівцях:

  1. У відділенні банку. Останнім часом місцеві жителі більше довіряють банківській системі. Тут можна виділити такі переваги, як інформаційний захист, також при обміні ви не отримаєте фальшивої банкноти. Незручності такої системи обміну полягає в тому, що банки не змінюють відразу великі суми, при цьому необхідно робити попереднє замовлення на валюту, щоб отримати всю суму.
  2. Чорні ринки. Спекулянти валютою були популярні ще за радянських часів. Навіть за станом на 2020 рік їх залишається в Чернівцях велика кількість. Приваблює робити обмін на чорному ринку то, що тут курс часто вище, ніж в банках. Однак на цьому всі переваги закінчуються. При обміні в таких місцях ви можете отримати фальшиву купюру, недорахуватися потрібної суми, а також бути обдуреними.
  3. Обмінні пункти. Перші обмінки стали з'являтися ще в середині 90-х років, коли банківська система була нестабільна. Обмінний пункт поєднує в собі кращі якості чорного ринку і банківської системи. Зазвичай в таких організаціях курс вище, ніж в банках, при цьому немає ніяких обмежень по обміну, а також всі фінансові операції повністю конфіденційні. Також ви отримаєте тільки справжні купюри, які проходять кілька ступенів перевірки.

Як вигідно і безпечно обміняти євро?

Якщо ви вирішили поміняти євро на гривню і навпаки, то краще за все зробити це через обмінний пункт КІТ Груп. Протягом тривалого періоду дана компанія заробляла собі бездоганну репутацію, тому ви зможете отримати якісний сервіс при обміні валют. Тут завжди найвигідніший курс валют в місті. Всі операції повністю конфіденційні. Головним пріоритетом для компанії є задоволені клієнти. На сайті обмінника представлені графіки змін курсу, тому ви можете відстежити весь рух валюти за потрібний період часу. Якщо у вас виникнуть питання, то наші фахівці зможуть вас проконсультувати по всіх виниклих питань.