0800331468

Причини коливань банківських курсів

Через нестабільну економічну ситуацію в Україні і в світі в цілому, багато українців починають цікавитися, як влаштована світова економіка, як вигідно укладати угоди, як правильно інвестувати і проводити грошові операції. Якщо вас цікавить обмін валют в особистих цілях, тоді вам варто навчитися аналізувати банківські курси. Це допоможе заздалегідь передбачати скачки валют, а також вибирати оптимальний варіант для обміну валют. Компанія КІТ Груп допоможе кожному ознайомитися з особливостями формування курсів.

Як українські банки встановлюють курс валют?

Банківський курс валют

Всі українські банки, включаючи державні і комерційні, опираються на офіційні дані НБУ. Ця установа займається стабілізацією гривні щодо іноземних валют. Після цього інші банки додають свій процес до встановленого курсу і створюють пропозицію для населення. Щоб нормалізувати курс UAH, НБУ вживає ряд дій:

  • бере участь в торгах на міжнародному ринку;
  • змінює облікову ставку;
  • обмежує добову норму з купівлі/продажу іноземної валюти;
  • вводить валютні інтервенції.

Важливим фактором, який впливає на вартість грошових одиниць, є торговий баланс. Поточним курсом валют цікавляться різні категорії людей: бізнесмени, трейдери, інвестори, туристи.

Фактори, що впливають на валютні курси

Крім дій НБУ, в Україні на валютні курси впливають:

  1. Місцева економіка. На гривні позитивно відображаються зростання ВВП, скорочення безробіття, зовнішнього боргу та інфляції.
  2. Політичні зміни. Якщо в країні спостерігається нестабільна ситуація, відбувається зміна влади, мітинги, то населення очікує швидкого кризи і починає масово скуповувати євро, долари, фунти.
  3. Військові конфлікти, стихійні лиха, епідемії та інші явища, які слабо піддаються прогнозуванню.

На поточний момент в Україні курс гривні падає. В основному, це пов'язано з пандемією Covid-19, за прогнозами експертів в найближчому майбутньому ситуація не сильно покращиться. Також вони рекомендують робити валютну подушку, такі накопичення виручать в періоди криз.

KIT GROUP - вигідний обмін валют в Україні

Банки хоч і пропонують відносно стабільний курс, проте багатьох клієнтів він не влаштовує, тому багато людей шукають місця, де можна поміняти гроші з вигодою. до таких відносяться обмінники Кіт Груп. Тут можна:

  • зафіксувати курс онлайн на 60 хвилин;
  • вивчити динаміку валютних пар;
  • здійснити грошові перекази;
  • вивчити цікаві новини в блозі.

Компанія КІТ Груп порадує кожного клієнта високим сервісом, вигідним курсом і безпечним обміном при будь-якій сумі.