0800331468

Особливості чорного ринку в Чернівцях

Кожен житель Чернівців при необхідності обміну валют завжди шукає те місце, в якому можна купити або продати гроші за більш вигідним курсом. Цей обласний центр знаходиться на кордоні з рядом європейських країн, залучає масу туристів як з України, так і з усього світу. Не дивно, що тут великий попит мають всілякі пункти з обміну валют. Крім звичних долара і євро в Чернівцях без проблем можна обміняти угорські форинти, румунські леї, молдавські леї, швейцарські франки, польські злоті і ін. В місцевих банках ці грошові одиниці не завжди доступні, тому гостей і жителів міста залучають приватні особи або так званий " чорний ринок ", який на їхню думку надає більш високий курс обміну.

Чорний валютний ринок і його особливості

Чорний ринок валют

Чорний ринок валюти існує в кожній державі і практично в кожному місті, сьогодні це невід'ємна частина економіки. Головна причина його появи і розвитку - політика Центрального банку країни, спрямована на контроль грошової системи країни і установку ряду обмежень. На тіньовому ринку ці обмеження легко обійти, адже він пропонує клієнтам ряд привабливих переваг:

  • не потрібно надавати при обміні паспорт або посвідчення особи;
  • курс у багатьох випадках буде більш вигідний, якщо порівнювати з банками;
  • немає встановленого ліміту по обміну - за один раз можна купити або продати будь-яку суму.

Однак не все так райдужно, адже існують і негативні сторони. На чорному ринку орудують так звані «міняйли». Купувати і продавати валюту у них завжди ризиковано. По-перше, ви не можете бути впевнені в автентичності купюр, і досить часто вони виявляються фальшивими. По-друге, вам можуть дати купюри, які недавно вийшли з обігу, особливо це стосується іноземних валют, які зустрічаються рідко.

Від чого залежить курс валют на чорному ринку?

Курс валют на чорному ринку Чернівців пов'язаний з тими ж факторами, що і в інших містах. На нього впливають такі чинники:

  1. Попит і пропозиція. На міжбанківському ринку в ході фінансових торгів встановлюється баланс між попитом і пропозицією. Чим вище буде попит на інвалюту, тим швидше зростає її вартість.
  2. Показники мікро- і макроекономіки. Котирування схильні до впливу таких показників, як ВВП, рівень зайнятості, індекс споживчих цін, сальдо платіжного балансу, фінансова активність населення, бюджет країни, зовнішній борг тощо.
  3. Дії ЦБ. Національний банк України повинен оберігати гривню від стрибків і контролювати її вартість щодо інших валют, щоб не сталося інфляції. Це робиться за рахунок коригувань процентних ставок, інтервенцій, контролю валютних операцій і т.д..

Де можна безпечно обміняти валюту в Чернівцях?

У порівнянні з курсом валют на чорному ринку в Чернівцях, в відділенні Кіт Груп він набагато привабливіший і безпечніший. Також ми пропонуємо зафіксувати його онлайн або по телефону перед проведенням операції, щоб ви провели обмін на найпривабливіших умовах. Клієнтам приємно з нами співпрацювати, тому що ми гарантуємо безпеку всіх відвідувачів і перевіряємо справжність усіх банкнот.